• Foto: Logitech G
  • Foto: Logitech G
  • Foto: Logitech G

Logitech G lanserar headset med och för e-sportare

Företagets ”Pro Series” får nytt specialkonstruerat tillskott, framtagen med bland andra CS:GO-proffset s1mple

Logitechs gamingavdelning Logitech G lanserar nu nästa stora ljudinnovation inom E-sport med deras Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED. Ett headset som är designat med och för världens bästa e-sportspelare, bland andra en av världens främsta spelare av CS:GO s1mple.

Logitech G PRO Series-linjen är utvecklad i ett unikt ”Design genom samarbete”-program, där flera av världens främsta e-sportatleter och lag samlats för att utveckla nya högpresterande e-sportsutrustning som ger de bästa förutsättningarna. Genom att implementera E-sportares feedback i nya verktyg och lösningar har Logitech G blivit de facto-standarden inom spelutrustning för E-sport.

 

"Under utvecklingen av G PRO X 2 Gaming-headsetet märkte jag att den nya Graphene-högtalarelementen gav mig en ny fördel gentemot mina konkurrenter", säger Oleksandr "s1mple" Kostyljev, som spelar för Natus Vincere.

Utrustad med förbättrad LIGHTSPEED-teknik, Bluetooth och trådbundna anslutningar (3,5 mm AUX) har du smidigare access än någonsin. På en enda laddning kan batteritiden räcka upp till 50 timmars användning och headsetet har en räckvidd på upp till 30 meter. PRO X 2 har en hållbar men lätt ram i aluminium och stål som ger komfort via ett roterande gångjärn samt utbytbara öronkuddar i läder och velour, vilket ytterligare bidrar till flexibiliteten. 
DTS Headphone:X 2.0 Surround Sound ger precisions-surroundljud som hjälper spelare att veta exakt var motståndarna är, genom minsta lilla detalj som fotsteg eller en omladdning. Ett resultat av det nära arbetet med e-sportsproffs för att ta fram de viktigaste egenskaperna i just ett proffs egna headset.
PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset finns tillgänglig på Logitech G:s hemsida och hos återförsäljare från och med den 13:e juni 2023. Rekommenderat försäljningspris är 2 999 SEK.