Allt vi vet om serien ’Lord of the Rings: The Rings of Power’

Den omtalade serien släpps i år

Prime Videos Sagan om Ringen: Maktens Ringar (Lord of the Rings: The Rings of Power) har nu fått sitt officiella namn, vilket ger en hint om vad serien kommer att handla om. TV-seriens officiella titel avslöjades igår och betydelsen bakom den kommer kunna kännas igen av J.R.R. Tolkien-fans. Titeln ger en hint om en episk berättelse som kopplar samman de stora händelserna under den Andra Tidsåldern: smidandet av de ikoniska ringarna.

Serien som kommer få flera säsonger, har exklusiv premiär på Prime Video den 2 september i mer än 240 länder världen över. Serien kommer översattas till flera olika språk och nya avsnitt kommer att släppas veckovis.

Om serien:

Det episka dramat utspelar sig tusen år före J.R.R. Tolkiens The Hobbit och The Lord of the Ring. Sagan om Ringen: Maktens Ringar kommer ta tittarna till en era när starka krafter smiddes, då kungadömen restes till ära och föll i fördärv, då osannolika hjältar testades och där hoppet hängde på en skör tråd och en av de största skurkarna som skapats av Tolkien hotar med att ödelägga världen i mörker. Historien tar avstamp i en tid av frid och serien följer en rad karaktärer, både välkända och nya, samtidigt som de konfronterar den länge fruktade återuppkomsten av ondskan i Midgård. Från de mörkaste dalarna i Dimmiga Bergen, till de majestätiska skogarna i alv-staden Lindon, till den häpnadsväckande ön Númenor, till de avlägsna platserna på kartan, kommer dessa kungadömen och karaktärer att ge ett avtryck långt efter deras fall.