I helgen avslöjade Louis Vuitton nästa objekt ur sin "Art of Living"-kollektion: Nämligen en golfbag, med betoning på bag då den inte går att rulla fram som en typisk golfväska.

Den överdimensionerade kofferten ger en skräddarsydd touch till din golfbane-look. LV-monogramtryck och guldtonad hårdvara på exteriörerna påminner om en klassisk väska. Inuti finns plats för hela din uppsättning inklusive fack för golfbollar, utrymme för 14 golfklubbor och tre mikrofiberfack. Mest anmärkningsvärt är kanske att en bottendel av stammen lämnas tom för en löstagbar utrullningsmatta, så att du kan öva på putten även om vädret håller dig inomhus.

Med ett pris på 129 000$ (no joke) är kanske inte golfbagen något man spontanköper, men kreativiteten från det franska modehuset är beundransvärd. Detta fick oss att fundera på vilka andra ovanliga prylar de har tagit fram genom åren, så vi samlade ihop några av de mest urspårade vi kunde komma på här nedan!

Foto: Louis Vuitton

Suddgummihalsband

I en av Virgil Ablohs sista kollektioner, FW21, introducerades det här suddgummit för 810$. Okej, det är lite mer än bara ett suddgummi, då det hänger från ett LV-detaljerat halsband i sterling silver. Dessutom förvaras det i en liten läderbehållare tryckt med det klassiska monogrammet. Oavsett detaljerna kommer man dock inte ifrån att det är ett helt vanligt suddgummi med en LV-touch men som med mycket av deras accessoarer är det själva förpackningen som räknas.

Foto: dmay1145 via Ebay

VM 98-fotboll

Louis Vuitton har slagit ihop sin värld med många olika former av bollsport genom åren, men den specialgjorda fotbollen inför VM i Frankrike 1998 är nog allra mest anmärkningsvärd. Med ett världsmästerskap på hemmaplan var det ingen skräll att LV skulle vilja sätta sin prägel på turneringen på ett eller annat sätt och då är såklart en fotboll ett måste. Paketerad tillsammans med en flexibel hållare i läder ger bollen ett elegant intryck med sitt all over monogramtryck. Som extra souvenir finns även turneringens officiella logga tryckt på en av bollens paneler tillsammans med texten "Made in France".

Foto: Louis Vuitton

Hopprep

En av de nyare påhitten (SS22) är ett LV-märkt hopprep, för dig som vill flexa på mer en ett sätt när du gymmar. Bestående av handtag i äkta läder med ett spänstigt rep av spänstig textil. De finns inte tillgängliga på hemsidan längre, men ska enligt uppgifter ha kostat runt 670$, typ bara tio gånger mer än ett rep från sportbutiken.

Foto: Louis Vuitton

Fotbollsspel

En produkt som faktiskt fortfarande är tillgänglig på LV:s hemsida är detta "table football"-spel, en lyxigare variant av de man brukade spela på i fritidsgården eller bowlingbanan. Denna bjässe byter ut spelarna mot hotellportier och fotbollarna mot gula kulor, guld- och läderdetaljer med monogramtrycket finns även överallt. På hemsidan finns den i fyra colourways: Utöver den klassiska på bilden ovan finns den även i brun/vit, ljusblå och citrongul. Sitter du på 87 500$ som du inte vet hur du ska spendera är det här kanske en idé, men kom ihåg att ringa Louis Vuitton först för det här är inget man kan beställa på delivery.