Louis Vuitton visar upp solglasögonkollektion inför Fall-Winter 2021

En kombination av klassisk tidlöshet från husets rötter - och modern futurism

Nu visar Louis Vuitton upp sin solglasögonkollektion för Fall-Winter 2021 och fortsätter pusha sin designteknik med futuristiska inslag. Dessutom framhäver de husets symboler – som ligger nära hjärtat för LV’s Men’s Artistic Director Virgil Abloh.

Vi får se en modern, men samtidigt tidlös modell som tagits fram i en balans mellan avant-garde och uppfinningsrikedom. Husets klassiska Monogram Flower, skapad av Georges Vuitton 1896, är utsmyckad med fyra kristaller placerade i mitten av linsen. I fotspåren av 1.1 Millionaires, är kollektionen en hyllning till en LV-design som visades upp under Fall-Winter 2006.

Det gröna marmormönster som syns på ett par av bågarna syntes i bakgrunden på visningen Fall-Winter 2021.  Mönstret efterliknar den metamorfa sten som bygger upp Barcelonapaviljongens arkitektur – och de symmetriska linjerna är inspirerade av byggnadens silhuett.

Vi ser även ett svart, monokromt par med hintar av förgylld metal. Medan det gröna paret har detaljer i silverfärgad metall. Detta är även återkommande på glasögonens Monogram Flower. Dessutom syns LV-initialerna inristade i bland annat gångjärnen.

Den djärva, maskliknande och fyrkantiga ramen, dess Monogram Flower och den unika designen känns både djupt rotad i Louis Vuittons arv – och som ett steg in i framtiden. Spana in solglasögonen i bildspelen!