Luc1ano sätter sin prägel på en Hov1-hit genom "Mandy"

Blir den första någonsin som samplar en låt från gruppen

Tidigare i höstas fick vi ta del av L1, debutprojektet från Stockholmsrapparen Luc1ano och kronan på verket av ett produktivt 2023 som toppades av hiten ”Money Mitch”. Luc1 har samarbetat nära med producentduon SHYDE och tillsammans har de testat olika former av hiphop, ofta inspirerad av den amerikanska scenen. När det kommer till samples har de också varit aktiva, till exempel på den nu borttagna ”Beautiful Girls” med Adrijana. Då samplades de internationella stjärnorna Bruno Mars & B.o.B, men på hans senaste singel ”Mandy” har de tagit inspiration på hemmaplan.

Det är nämligen Hov1s tidiga hit ”Mandy Moore” som tolkas om i ett snabbare Jersey Club-baserat forum på deras nya singel, som faktiskt är den första låten någonsin att sampla den framgångsrika gruppen.

”Jag satt i studion med producenterna SHYDE och testade att sampla Hov1’s låt ”kärleksbrev”, men det lät inte så bra. Jag tog en paus och ringde min flickvän som kom med idén att testa rappa på ”Mandy Moore”, men jag var tveksam. Efter lite push av SHYDE så testade jag och det kändes riktigt bra med tanke på hur mycket Hov1 har inspirerat mig”, berättar Luc1ano om hur låten kom till.

Efter att fått höra låten gav gruppen sin välsignelse till Luc1ano & SHYDE, som inte slösade någon tid med att få ihop mixen och göra den redo för release.

”Det går inte att neka att de är störst och bäst på det de gör. Låten betyder mycket för mig, att få visa den för Hov1 och se deras reaktioner och att få deras godkännande var otroligt”, avslutar Luc1ano.

Lyssna på ”Mandy” och mer ny musik i DOPEST Playlist!