• Foto: Hannes Söderlund / Pressbild

LUCIIA laddar upp för EP med ”Same Thing New Man”

I höst kommer tredje EP:n ’LUCIIA WITH II EYES’ och första smakprovet är en elektronisk RnB-bop

Formad av lika delar Havanna, Kuba och Möllevången, Malmö växte LUCIIA i princip upp på scen. Pappan turnerade världen över med bandet Afro-Cuban All Stars och hennes mamma såg till att dottern redan som 4-åring deltog i talangtävlingar, influenser som blev grunden för dotterns framtida karriär.

Med debut-EP:n 365 presenterade hon sin mångfacetterade och mjuka sound som vi tidigare fått höra på features åt stora brittiska artister som Sneakbo. Det är även i England som LUCIIA befinner sig just nu för att jobba på sin kommande EP LUCIIA WITH II EYES, varav vi nu äntligen får höra det första smakprovet "Same Thing New Man".

”Mitt självförtroende börjar komma fram, och jag vågar stå för det. Texten är skriven med en känsla av att det jag får aldrig räcker. Känner mig missförstådd igen och igen, med det kommer män som inte helt vet hur de ska approacha mig. I låten får jag ur mig den frustrationen.", säger LUCIIA om låten.

Texten om osäkerhet och coming-of-age är tonsatt med ett färgstarkt beat som tar de bästa delarna från det sena 90- och tidiga 00-talets RnB och blandar det med aspekter från genrens moderna, mer hiphop-inspirerade motsvarigheter. LUCIIAs sång kränger och vänder sig runt instrumenten med en vilja som är svår att missa, vilket ger en hint om att höstens projekt kan komma att bli hennes bästa hittills.

Lyssna på "Same Thing New Man" på Spotify!