Foto: Pressbild

LVMH står som nya ägare av Off-White

LVHM köper en majoritetsandel av Off-White & inleder partnerskap med Virgil Abloh

Det franska holdingbolaget LVHM Louis Vuitton Moet Hennessy, som är ett av de största företagen i lyxproduktsbranschen, investerar nu stora summor i Virgil Abloh's hyllade klädmärke Off-White. Enligt rapporter har de gjort en deal med Abloh som innebär att de köper en majoritetsandel av Off-White LLC.

LVHM ska nu äga 60% av Off-White, medan Virgil Abloh då blir innehavare för resterande 40%. Han kommer dessutom fortsätta att vara klädmärkets creative director, vilket förhoppningsvis innebär att varumärkets estetik inte kommer påverkas något drastiskt av det nya ägarskapet.

Dealen kommer att gå igenom inom de närmsta 60 dagarna säger kontraktet. Enligt LVHM innebär överenskommelsen också ett annat typ av partnerskap - som inkluderar lanseringen av två helt nya varumärken.

Att ägandeskapet över Off-White nu tas över av just LVMH, känns inte som en slump då Virgil Abloh just nu är artistic director även för Louis Vuitton som är ett av företagen som ägs av det franska paraplyföretaget. Abloh har bekräftat att även hans roll där kommer kvarstå.

Håll koll på Dopest.se för fler nyheter kring Off-White's framtid