Rapparen M.I.A lanserar foliehattar – ska blockera 5G

Slog igenom med "Paper Planes" i slutet av 10-talet – nu lanserar hon märket Ohmni som ska skydda din hjärna mot strålning

Med superhiten ”Paper Planes” blev den brittiska rapparen, producenten och sångaren M.I.A ett av världens mest hypade namn i slutet av 00-talet. Det tillhörande albumet Kala släpptes 2007 och tog sig in på topplistor över hela världen, vilket banade vägen för en karriär som resulterat i fyra ytterligare album med det senaste (Mata) släppt 2022.

M.I.A har dock varit en mycket aktiv person även utanför musikkarriären och har bland annat ägnat sig åt aktivism inom Sri Lanka, som han har rötter till via sina föräldrar. Under Covid-19 pandemin blev hon kontroversiell då hon i en intervju hävdade att hon ”hellre skulle dö än ta ett vaccin”. M.I.A har även varit en stark motståndare till 5G, något hon nu tar till nästa nivå genom sitt nya företag Ohmni.

Företaget säljer en bokstavlig foliehatt som de hävdar ska ”blockera 99,99 procent av Wi-Fi, 4G och 5G”. De hävdar att strålningen är skadlig för hjärnan och att deras hatt ska skydda användaren. Det ska tilläggas att strålning från mobiltelefoner eller master skulle vara farligt för hjärnan har motbevisats av flertalet forskare genom flera olika studier genom åren.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av OHMNI | O II II II (@ohmniofficial)

De säljer även hoodies, t-shirts, ponchos och mycket mer som sägs använda samma teknik. I skrivande stund finns deras produkter bara tillgängliga på den amerikanska marknaden via Ohmnis hemsida, det är oklart om de kommer att säljas globalt vid ett senare tillfälle. Just nu säljs foliehatten till ett pris av cirka 1 053kr ($100).