Foto: Pressbild / Warner Music

En till person, misstänkt för inblandning i Mac Miller’s död, dömd till 17 år i fängelse

”Jag hade ingen aning om att någon gått bort. Om jag hade vetat det hade jag inte fortsatt med den typen av beteende.”

För drygt en månad sedan föll domen mot en 39-årig Ryan Reavis som erkänt sig skyldig för att ha sålt fentanyl-spetsade piller som ledde till rapparen Mac Miller's död. Han dömdes då till 10 år och elva månader i fängelse. Mac Miller gick bort hösten 2018 efter en överdos på fentanyl, kokain och alkohol. Nu döms ännu en person misstänkt för inblandning i rapparens död.

Den 49-åriga mannen Stephen Walter som nu döms har fått ett straff på 17 och ett halvt år i fängelse. Mannen har erkänt sig skyldig till fentanyl-distribution. Han ska ha skickat den nu dömda Ryan Reavis med pillerna, till den tredje misstänkta Cameron Pettit. Stephen Walter menar dock att han inte var medveten om att pillerna var till Mac Miller - och trodde att de skulle stanna hos Cameron Pettit.

"Jag handlade med Cameron Pettit, och han fick mig att tro att han skulle få i sig de piller som jag sålde honom. Han berättade aldrig något om [Mac Miller]. Han sa inte till mig att han skulle leverera de pillren till en annan person", berättade Walter.

Walter har även bett om ursäkt till Mac Miller's familj för den skada han orsakat. Han menar även att han inte hade fortsatt sälja droger om han direkt fått reda på att Mac Miller gått bort av en överdos:

"Mina handlingar orsakade mycket smärta, och jag känner verkligen stor ånger. Jag är inte den typen av person som vill såra någon. Det är inte jag. Men i era protokoll där det står att jag fortsatte med den här typen av beteende även efter att jag fått reda på att det lett till en persons bortgång, det är inte sant. Jag tar fortfarande ansvar för allt som hände, men [Cameron Pettit] sa aldrig till mig att [pillerna] var för en annan person. [Cameron Pettit] hade erfarenhet av att använda dessa piller. Jag trodde att det var för honom - för personligt bruk. Och sedan levererade han dem till [Mac Miller] med kokain och Xanax, eller vad det nu var. Jag hade inte tänkt göra det, och hade ingen avsikt att göra något annat än att [sälja till] Cameron Pettit. Och sedan två dagar senare, när det blev en överdos, ringde Cameron aldrig mig och berättade om det, att han hade något med det att göra. Så jag hade ingen aning om att någon gått bort. Om jag hade vetat det hade jag inte fortsatt med den typen av beteende.” sa Walter

Håll koll på Dopest.se för fler uppdateringar kring fallet.