• Foto: Pressbild / Warner Music
  • Foto: SWAY'S UNIVERSE via Youtube / Skärmavbild

Mac Miller & Madlibs EP kommer äntligen att släppas

”Maclib EP” har godkänts av rapparens familj, Madlib bekräftar att projektet är i sin slutfas

Efter Pittsburgh-artisten Mac Millers tragiska bortgång hösten 2018 har ett postumt album, "Circles", hunnit släppas. Dessutom har flera av rapparens tidigare projekt kommit till streamingtjänster, bland annat "Faces" från 2014 och genombrottet "K.I.D.S" från 2010. Mac var känd för sin breda repertoar som rappare, låtskrivare och producent under alter egot Larry Fisherman.

En av hans stora idoler var producenten Madlib, som kanske är kändast för sina album med MF Doom och Freddie Gibbs. Rykten om ett gemensamt projekt från rapparen och den legendariska producenten började blossa upp under 2019, när producenten Thelonious Martin nämnde "Maclib" för första gången i en intervju med DJBooth.

"[Madlib] just randomly plays a Mac Miller joint. And I turn to him, I’m like, ‘There’s more of these, right?’ He’s said, ‘Oh, yeah, there’s a whole album: Maclib", sa Thelonious Martin då.

Madlib själv bekräftade kort efter att albumet hade spelats in, men att det inte fanns några planer för det att släppas. Nu, drygt fyra år senare, har han dock äntligen bekräftat att projektet är på väg, dock i form av en EP.

“Right now, I’m finishing up the Mac Miller album, Planet Asia album, Erykah Badu album, different stuff", sa Madlib i en intervju med Sway.

Ett officiellt releasedatum är ännu inte satt, men förväntas komma inom kort. Så se till att hålla koll på dopest.se för senaste nytt om släppet!