Madi Banja släpper albumet "Välsignelsen", med meningen

Debutalbumet är här!

Under årets gång har Madi Banja förberett lyssnarna inför releasen av debutalbumet Välsignelsen, med släpp av låtar som “Trophy” ft Imenella, “Primadonna”, “Aladdin” ft. Ikhana och senast “Hennessy” med Lorentz. Plattan innehåller totalt 13 spår och blandar alltifrån håd trap till somriga kärlekslåtar (och en och annan 2pac-referens …) Förutom de ovan nämnda gästinhoppen hörs även artisterna Arif och Erik Lundin på albumet. Madi har länge kännt sig vilsen men hittade sig själv när han ”snubblade in i musiken”, därav albumnamnet Välsignelsen, berättar han i en intervju med Dagens Nyheter. 

Plattans inledande spår “Det var meningen” leker med namnet på Madis hyllade debut-EP Det var inte med meningen, från 2015. “Det var inte med meningen att bli den stjärna ja är”, sjunger han på den runt 1 minut långa låten. Även om det inte var med meningen att det skulle bli såhär- är det svårt att tro att Madi, med sitt unika sound och röst-ID, inte skulle vara menad för musiken. Den vägen tycks han trots allt vara menad att gå. Bland plattans renodlade kärlekslåtar finns den tidigare släppta “Trophy” med Imenella, som redan nått runt 600 000 streams på Spotify. Även “Aladdin” som gästas av Göteborgsartisten Ikhana är en typisk, kärleksfull sommarsingel (som dessutom hyllats av Tina Mehrafzoon i SVT Morgonstudio).

 

Lorentz och Madi har varit en given duo sedan 5 år tillbaka när Madi gjorde debut med singeln “Inga problem”. Efter det har de gjort flera återkommande samarbeten. Artisternas vänskap återspeglas på Välsignelsen där Madi gästas av Lorentz på totalt tre låtar. Däribland den nyligen släppta “Hennessy” vars HvonGucci- och Charlie Bernardo-producerade beat påminner om något som Drain Gang skulle kunnat åstadkomma. Förutom samarbete med Lorentz finns ytterligare en drömduo på skivan. Plattans avslutande spår gästas nämligen av ingen mindre än Erik Lundin som tidigare i år släppte det hyllade albumet Zebra.

Något som får Madi Banja att verkligen sticka ut från mängden och skapa sig ett unikt artistpersona är hans förmåga att skriva oväntade låttexter som snabbt fångar lyssnarens uppmärksamhet. Några absoluta favoriter från Välsigenelsen är:

 

  • “No homo, men hänger med bröder som tuggar med bollar i munnen” – ”Ljuset i Tunneln” ft. Lorentz

  • “Du kan aldrig styra mig som en fjärrkontroll/ Ja e över 18 nu o har ingen kontroll” – ”Hur många gånger” ft. Lorentz 

  • Känner mig som Nemo/ Jag e vilsen, Jag e gone” – ”Slalom”

 

Med fyndiga texter och ett unikt sound släpper Madi Banja en mycket stark debutplatta på vilken han bevisar sin förmåga att skickligt röra sig mellan olika genrer och sound. 

Missa inte när Madi spelar på Trädgården i Stockholm 24 juli och lyssna på Välsignelsen HÄR!