Foto: Live Nation / Pressbild

RnB-duon Majid Jordan släpper albumet ’Good People’

Första sedan ’Wildest Dreams’ 2021

Majid Jordan, den dynamiska duon från Toronto, har etsat fast sitt namn på den moderna R&B-scenen med ett distinkt sound som tar rygg på kollegorna inom Drakes OVO Sound. Majid Al Maskati & Jordan Ullman har i snart tio år blandat smidiga R&B-melodier med element av hiphop och elektronisk musik.

Deras självbetitlade debutalbum från 2016 följde upp den lovande debut-EP:n A Place Like This från 2014 med polerade hits som "Her" och "Gave Your Love Away", samt den Drake-assisterade "My Love". Projektet visade direkt deras förmåga att skapa själfull, introspektiv RnB med en modern twist hämtat ur Torontos mörka trap-sound från den tiden.

När de nu är tillbaka med sitt fjärde album Good People är det dock som äldre, mer erfarna och mer lugna i sitt liv. Båda medlemmarna är nu över 30 och det märks i deras soundmässiga utveckling, som allt mer rör sig från sina grunder i trap-RnB till soul och experimentell pop. Tidigare släppta singeln "Waiting For You" med Naomi Sharon är ett perfekt exempel på detta, då den inkorporerar "riktiga" instrument mer än tidigare och lutar sig åt harmonier likt de man hör hos Marvin Gaye.

"Hands Tied" å andra sidan går mer åt det elektroniska, men inte den form som passar på klubben eller i glittriga beats. Snarare den form art-pop som gränser åt rock vi kan höra hos grupper som MGMT. En blandning av stilar som gifter sig fint genom albumet och visar på att Majid Jordan är här för att stanna länge, inte bara som en ström i OVO-vågen.

Lyssna på Good People på Spotify!