• Foto: Pressbild

Malik Dalasi samplar SVT på ”RTAS”

”Mr.Högrestandard” himself är tillbaka med nya sounds som lutar mer åt europeisk klubbrap än tidigare släpp

Stockholmsrapparen Malik Dalasi kallar sig själv för "Mr.Högrestandard" på sociala medier och i låtar, något som plockades upp av SVT:s musikjournalist Mariana Benyamin Sir när hon gick igenom ny musik i programmet "Veckans Musiksläpp".

Självklart är detta något Malik snappade upp så när det nu är dags för nästa singeln "RTAS" att släppas var det inte så konstigt att ett ljudklipp från programmet dyker upp i låtens intro. Passande nog då avsnittet som Maliks musik omnämndes i av  Benyamin Sir handlade om just samples.

@malikdalasi RTAS ute fredag 00:00 spräng RTAS I KOMMENTARERNA #fyp #rtas #fördig #viral #mrhögrestandard ♬ original sound - 5G

Låten har teasats på TikTok med en video som ser ut att vara inspelad i Italien, där Malik spelar upp låtens första rader (samt den omisstagliga samplen såklart). Låten är den första sedan den dansanta och mer melankoliska "Killiana" släpptes tidigare under våren.

Denna gång har tempot skruvats upp och kickarna blivit hårdare då vi ser Malik röra sig i mer kaxiga ljudbilder och textämnen. Fransk (och italiensk) klubb-trap har fått en rejäl boost under de senaste åren och det soundet är närvarande här med samma höga tempo, varav några glidande 808:s som vanligtvis återfinns i drill även letat sig in i produktionen.

Lyssna på "RTAS" och mer ny musik i DOPEST Playlist!