Malmö hyllar stadens hiphop med konsert

Malmöitiska legender som Advance Patrol, Jaqe & Lazee är bokade till en nostalgisk kväll på klubben Plan B

Fredagen den 26:e april blir det en hyllningsfest för den malmöitiska hiphopscenen på den populära klubben Plan B. En helkväll med konserter, dj’s, klubbar, streetwear och grafitti i fokus. Den gemensamma nämnaren i projektet är Malmö. Kärleken för staden, dess kultur och identitet.

Dragplåstret till kvällen är den legendariska Malmöbaserade hiphopgruppen Advance Patrol som förra året firade sitt 20 års jubileum. På scen får vi även se Lilleman, artisten som redan som 16 åring slog igenom med singlarna ’Tonårstankar’ och ’Vart tog pappa vägen’. I ett försök att skildra Malmös rapsound över tid bjuds vänner in, alla på olika sätt lokala legender av sin tid. Artister som Jaqe, Lazee, Julie Chikane, Rankz, Muddy Fatique, Jos-F, DJ Besh One mfl. gästar showen med varsin klassiker eller två.

”Alla som medverkar, från oss artister på scen, till arrangörerna, grafiker, graffare… ja alla är kulturutövare från Malmö”, Säger Rodde, artist i Advance Patrol

När konserterna är slut bjuds det på klubbar i hela huset. Plan B-klubben ”Radio Marrakech” håller till i ena rummet medan soundet ”Deng Deng Hifi” spelar i det andra. Helt enkelt en fullspäckad nostalgikväll för den som älskar Malmö, hiphop som genre eller båda i kombination.

Mer information och biljetter till kvällen finns på den officiella evenemangsidan på Facebook.