⁠Lagkamrater rasar mot Marcus Rashford efter klubbkvällen

Manchester Uniteds anfallsstjärna sjukanmälde sig efter en utekväll i Irland – nu reagerar spelarna på hans beteende

Under söndagen den 28:e januari spelade Manchester United ett bortamöte i FA-Cupen mot Newport County, belägna i den fjärde divisionen av engelsk fotboll (League 2). En som saknades från laguppställningen var lagets nummer 10 Marcus Rashford, som enligt uppgifter sjukanmält sig till den sista träningen inför matchen.

Det kom dock snabbt fram att anfallaren inte legat hemma och vilat dagen därpå, utan att han varit på nattklubb i Nordirlands huvudstad Belfast. Tränaren Erik ten Hag mötte pressen inför cupmatchen och vid frågor om Rashford sa han att han skulle ”hantera det”, något Manchester United bekräftade att han gjort i ett uttalande under måndagen.

”Marcus har tagit ansvar för sina handlingar. Detta har hanterats som ett internt disciplinärende, som nu är avslutat”, skrev klubben.

Nu rapporterar Daily Mail att ursäkten inte verkar ha godtagits av alla, då källor nära klubben hävdar att flera spelare är rasande över Rashfords beteende. Inga namn nämns men spelarna ska likt allmänheten ha informerats om att Rashford var sjuk, vilket fick bildern från nattklubben att kännas som ett svek.

”De kunde inte tro att han skulle göra en sån sak med tanke på den situation som klubben befinner sig i”, säger källan.

Manchester United ligger för närvarande på åttonde plats i Premier League och har bara vunnit en av sina fem senaste ligamatcher. De har dessutom åkt ur alla Europeiska cuper och tränaren Erik ten Hag är under stor press att vända klubbens form under säsongens andra halva.