• Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike
  • Foto: Nike

Marcus Rashford släpper första egna kollektionen med Nike

Manchester United-stjärnan har tagit fram allt från tracksuits till skor

Han må ha en tuff säsong tillsammans med sitt lag Manchester United, men den engelska fotbollsspelaren Marcus Rashford fortsätter att klättra i karriären. Sedan tonåren har den explosiva anfallaren varit en del av sitt barndomslag Manchester Uniteds första trupp och genom åren har han både växt med ansvaret samt cementerat sin roll i Englands landslag.

Har har utanför fotbollsplanen även skaffat sig ett gott rykte för sina välgörenhetsprojekt, samt sitt täta samarbete med Nike på såväl evenemang som reklamkampanjer. Nu levlar han upp genom att göra sin första alldeles egna kollektion för märket: "The Marcus Rashford Collection".

Genom en video på deras respektive sociala medier avslöjades kampanjen "Better Believe It", som förkroppsligar Rashfords mål att kollektionen ska uppmuntra atleter till att bryta barriärer med tron på sig själva.

Kollektionen innehåller såväl skor som kläder, där huvudattraktionen är olika versioner av fotbollsskon Mercurial Superfly och livsstillsskon Air Max Pulse: Elite, Pro och Academy.

Mercurial Superfly håller ett futuristisk tema med en silver/vit kropp, metalliska och flerfärgade mönster i detaljerna såväl som på den skinande undersidan. Air Max Pulse har vita stickade ovandelar med graderade Swoosh-loggor i mitten som liknar ljudvågor. Detta kontrasteras med en ljusblå ovandel, distinkta linjära mönster och kanter i läder. På båda skorna finns såklart även Rashfords initialer med på tungan och mellansulan, tillsammans med diskret tonade Nike-loggor.

Kollektionen kompletteras även med kläder i form av en vävd träningsoverallsjacka, underställsbyxor, T-shirts och en exklusiv fotboll. Alla plaggen kör på en ren och minimalistisk design, med Nikes Swoosh, "AIR" och Rashfords initialer som mest utmärkande detaljer.

Delar av kollektionen finns tillgänglig nu på Nikes hemsida och hos utvalda återförsäljare, med priser som varierar mellan 349kr för fotbollen upp till 3 349kr för Nike Mercurial fotbollsskon.