Foto: Buckles Lab / Epic / Sony

Mariah the Scientist släpper albumet ’To Be Eaten Alive’

Gästas av 21 Savage & Young Thug

Mariah Buckles, mer känd Mariah The Scientist, är en 26-årig singer-songwriter från Atlanta med känsla för skör RnB med hiphop-koppling. Hon slog igenom på musikscenen med sin unika blandning av själfulla melodier och känslomässigt laddade texter, men hennes kontakter i Atlanta har gett henne samarbeten med rappare från mycket hårdare trap-miljöer som Young Thug & 21 Savage, två rappare som även gäster hennes efterlängtade tredje album To Be Eaten Alive.

Hitsinglar som "Reminders" och "Always n Forever" med Lil Baby har fått stor uppmärksamhet under åren sedan debuten 2019, men hennes senaste album tar soundet till en ny, proffsigare nivå. Singeln "From A Woman" leder albumet och släpptes i samband med Young Thugs "From A Man" för en vecka sedan. Hon har även berättat för Pitchfork att hon och den för nuvarande häktade rapparen även har ett romantiskt förhållande.

Mariahs lena röst, den 808-tunga produktionen och är definitivt något att fastna för om man gillar artister som Jhene Aiko och SZA. De 10 spåren gör även att helheten i soundet sätts före den överdrivna längden, som ofta sätts först i en tid av uppumpade Deluxe-album.

Lyssna på To Be Eaten Alive på Spotify!