Foto: "M9 - ANNIE" via Youtube / Skärmavbild

Martin ”M9” Mutumba är tillbaka med ”15 Minuter”

Första singeln från ett kommande projekt är producerad av Neggan & Inchenjerå

Martin Mutumba, känd under artistnamnet M9 i hiphop-världen, är en multitalang som gjort sig ett namn både på och utanför planen. Martin föddes i Stockholm 1985 och växte upp i Rinkeby. Hans till slut tog honom till barndomsklubben AIK, som lämnade för en sväng i Finland innan han återvände 2009 då han genomförde sin kanske mest ikoniska säsong, när han tatuerade "A.I.K GULD 2LAX9" innan laget ens säkrat sm-guldet.

Hans otroliga bollkontroll och färgstarka personlighet gjorde honom till en publikfavorit, vilket även fortsatt efter hans karriär på planen då han ägnat sig åt flera olika projekt. Ett av de mest uppmärksammade är hans rapkarriär, som pågått sedan hans yngre dagar under aliaset M9. Debutalbumet Gamechanger kom så sent som i våras, men nu är Martin tillbaka med en singel inför ännu ett kommande projekt.

"15 Minuter" är en dansvänlig banger fullproppad med energi, både från Martins intensiva flow och produktionen från Neggan & Inchenjerå. Den är en del av en kommande EP signerad M9 + samma producentduo, som förväntas dyka upp under hösten. I låten kan vi höra Martin hypa upp sig själv i den catchiga hooken, i vad han själv kallar "en anthem för alla shåware".

"Låten 15min kåmmer från att jag hörde ett citat när jag vah yngre såm fårmade mej såm sa: alla såm har nån bit av talang å maxar den har 15min of fame. Å jag i mitt storhetsvansinne tenkte jag ska ha mina 15min 4lajf", skriver Martin om låten i ett pressmeddelande.

Lyssna på "15 Minuter" och mer ny musik i DOPEST Playlist!