• Foto: Donna Lee / Pressbild
  • Foto: Ikram Abdulkadir
  • Foto: Ikram Abdulkadir

Mattis släpper albumet ”Numer”

Andra albumet bjuder på avslappnat flow och ingående lyrik, gästas bl.a av Jaqe och Alexander ”Academics” Juneblad

Göteborgsrapparen Mattis släppte sitt debutalbum “Ett tag till” 2020 och visade där på sin fallenhet för minimalistiska men känslostarka instrumentaler och lyrik som gränsar mot dikt. Nu är han tillbaka med nya albumet "Numer", vars titelspår agerade som första singel och som gästas av Grammis-vinnande Malmörapparen Jaqe och artisten Eddie Hultén.

"Jag tror jag har undvikit vissa känslor dom senaste åren, flytt om man så vill. Men till slut blir man vilsen i den flykten och då är det svårt att hitta tillbaka till sig själv. Jag gick in i det här projektet med en ambition om att vara så lekfull som möjligt sound-mässigt", säger Mattis om albumet.

Just titelspåret illustrerar den blandning av lekfullhet och melankoli som genomsyrar projektet. Göteborgsrapparen och Jaqe utbyter rader som tittar tillbaka på livet och effekterna av tidens tand, i både en firande och sörjande ton. Produktionen på albumet är ofta jazzig, soulig och piano-tung.

Albumet är producerat till största delen av Linus och Hannes Hasselberg på Röda Paradise i Stockholm. Utöver de står även Teodor Wolger, Albin Tjernberg, Alexander "Academics" Juneblad från Random Bastards och Mattis själv bakom spakarna på produktionen. En bred uppsättning musiker som bland annat kompletteras med en stråkorkester, bland annat på spår 7: "Konsthandlaren", ett av albumets sköraste och starkaste ögonblick.

Lyssna på "Numer" på Spotify nedan!