Max León släpper singeln ”Cholo” som gästas av Ille Freeway & Thrife

Artisten & producenten släpper ny singel under nytt alias

I fredags släpptes första singeln från Max León som tidigare gick under namnet MaxBeats. Med sig på nya singeln Cholo har han rapparna Ille Freeway och Thrife.

I den senaste singeln ”Cholo” gästas han av väster och söderorts rapparna Ille Freeway & Thrife. Titeln på ”Cholo” är ett ord som från början beskriver de peruanska bönderna och urbefolkningens klädsel. Cholos bor och jobbar oftast uppe i de peruanska bergen där vi hittar de stora kokabladsplantagen som associeras med tillverkningen och distributionen av kokain världen över.

”Cholo” är ett mångsidigt ord som också används i termen ”Broder”, vilket låtens handling är kopplad till. Max León, Ille Freeway och Thrife skildrar sin syn på den glamourösa men allt farligare gamet att figurera i. 

Max León hamnade i fel kretsar vid ung ålder. Vid 21 års åldern hamnade han på Beatebergs anstalt där han träffade Sebastian Stakset från Kartellen. Det resulterade med låten ”Betongbarn” som blivit klassikern. Max Léon har under sitt gamla alias MaxBeats bl.a arbetat med artister som Allyawan, Faraz Azar, Kartellen samt hunnit släppa ett EP och ett dussin antal singlar via bl.a Spotify.

Släpp där han inte bara bevisar sin musikaliska bredd som producent, men också ger oss ett smakprov på sin talang som artist och låtskrivare. Lyssna på "Cholo" nedan med Thrife och Ille Freeway som släpps via Playground Music.