Nytt på Max: Juni 2024

Efter ihopslagningen av Discovery Plus och HBO Max tidigare i maj börjar nu en ny era – här är filmer & serier du inte vill missa

I maj lanserades Max, en hopslagning av streamingtjänster som på den svenska markanden inkluderade HBO Max och Discovery+. Nu är den nya tjänsten i full gång och juni blir dess första fullständiga månad, vilket såklart innebär en del nyheter inklusive den efterlängtade andra säsongen av House of the Dragon.

Vi har samlat några titlarna på Max du inte får missa i juni 2024. Du hittar en kort beskrivning samt en trailer under varje titel.

Deadly Influence: The Social Media Murders (3/6)

Denna är för alla true crime-älskare där ute, med fokus på hur den finaste sidorna på sociala medier kan dölja något hemskt under. TV-kanalen ID (Investigation Discovery) skildrar flera olika verkliga brottsfall som utlösts av besattheter och bråk inom sociala medier, med berättelser från vittnen och experter.

Am I Ok? (6/7)

Lucy (Dakota Johnson) är en 32-årig kvinna som bor i Los Angeles. Hon genomgår en livskris när hon inser att alla hennes dejter med män har misslyckats, eftersom hon uppptäckt att hon är lesbisk. Med hjälp av sin bästa vän Jane (Sonoya Mizuno) försöker hon komma ut och dejta kvinnor i 30-årsåldern, men det går inte alltid som det ska. Denna feelgood-komedi hade premiär på Sundance Festival i vintras och fick ett varmt mottagande, nu kommer den till slut lanseras för streaming.

Fantasmas – Säsong 1 (7/6)

Denna absurda komedi med och av Julio Torres handlar om en överdriven version av den verkliga komikerns liv, då han letar genom hela New York efter ett örhänge med ett gyllene ostron. Torres har tidigare bland annat jobbat på program som Jimmy Fallon och han har därigenom samlat på sig en stor kontaktbok, så genom seriens gång kommer vi få se gäster som Julia Fox, Kim Petras & Steve Buscemi dyka upp.

House of the Dragon – Säsong 2 (17/6)

Äntligen får vi fortsättningen på HBO:s succé-prequel till händelserna i Game of Thrones som följer klanen Targaryns och deras kamp för makten ungefär 100 år innan händelserna GoT. I säsong 2 kommer vi följa med när ett inbördeskrig startar upp mellan Targaryns och Hightowers. Efter att Viserys inte längre är kvar och håller ställningarna börjar Targaryns tappa kontroller, med kung Aegon i spetsen.