Nostalgitripp i Max Wassens singel ”Spongebob”

Max Wassens nya singel är något för alla 90-tals kids. ”Spongebob” är nostalgisk och fylld av kopplingar till kända serier.

21-åriga Max Wassen har tidigare släppt den egenproducerade singeln PSA (Tripping). Nu finns äntligen hans nya singel Spongebob uppe på Spotify. Det är nästan lite Post Malone-feeling över nykomlingens akustiska sound.

Den svensk-kanadensiska rapparen beskriver sig själv som en indie-rappartist. När han var runt 12 år flyttade han till Sverige. Det var inte alltid lätt då han ofta retades för sin amerikanska brytning. På grund av mobbning tvingades han flera gånger byta skola. Låten Spongebob är ett sätt för honom att stå upp för sig själv och andra som gått igenom samma sak. På ett smart och lekfullt sätt använder sig Max av referenser till tecknade serier.

Spongebob handlar om alla tecknade serier jag växt upp med. När jag flyttade till Sverige, i tolvårsåldern, hade jag inte mycket som påminde mig om mitt hemland Kanada. Tecknade serier gjorde faktiskt livet lite enklare för mig. När jag såg karaktärer som Timmy Turner, Danny Phantom eller Johnny Bravo komma över sitt shit, så tänkte jag att jag också kunde det.”