• Foto: Pressbild
  • Mazzo & Runi från 16ÖGON (mitten) tillsammans med 9liv. Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Mazzo släpper sommarbanger med Runi & 9liv

Några av Malmös hetaste up-and-comers samlas för en somrig första collab, producerad av 16ÖGON-medlemmen Rico

Malmö har varit en stor del av svensk hiphop sedan starten, när tidiga artister från staden som Advance Patrol och Lazee rönte framgångar på tidigt 00-tal. Den nya vågen av hiphop från södern ska dock inte underskattas med etablerade stjärnor som Ozzy och Guleed, men vi får heller inte glömma nästa generation där kollektivet 16ÖGON är en av spelarna som står i centrum.

Artisterna Mazzo & Runi, producenten Rico och managern Swayze har idogt etablerat ett sound under de senaste åren som fått resten av Sverige att titta ner mot Öresundsbron. En grupp de samarbetat med frekvent är den lika lovande duon 9liv, som nu slår ihop sig med hela kollektivet på sommarbangern "PARANOIA".

Den nya låten är producerad av Rico och har en stomme av studsiga basslingor och franska kicks. En dansant gitarr-sample förankrar beatets känslan i de varma ljudlandskapen.

”Vi har jobbat ihop sen innan, 9liv är familj för oss så det var bara naturligt att det flöt på som smör”, säger Mazzo.

Mazzo öppnar låten med en hook som förkroppsligar känslan av stadens talanger går samman när han rappar: ”Alla här börjar från noll / All black håller natten igång”. Därefter hoppar 9livs Freezy och Hus in i leken och slänger runt snabba bars med melodisk touch. Vers #2 visar upp kemin mellan Mazzo och Runi, där de återigen förstärker budskapet om gemenskapen i deras clique.

Lyssna på "PARANOIA" och mer ny musik i DOPEST Playlist!