Mbappé, Koundé med flera firar det franska valresultatet

Inför kvällens semifinal finns det spelare som redan firar, med anledning till högernationalisternas förlust efter söndagens rysarval i Frankrike

Efter att vänsteralliansen NFP kammat hem vinsten i det franska valet har en hel del spelare från landets EM-trupp tagit till sociala medier för att fira. Valresultatet innebär att högernationalistiska Nationell samling blir det tredje största partiet, och därmed blockas från att hålla majoritet i parlamentet.

Inför valet talade stjärnan Kylian Mbappé ut mot det främlingsfientliga partiet, då han menade att ”Vi kan inte lämna vårt land i dessa människors händer. Vi hoppas att alla kommer samlas och rösta för den rätta sidan.”

Inter’s Marcus Thuram var först med att kommentera valresultatet, ”Gratulationer till alla som agerade när de ställdes inför faran som svävade över vårt vackra land”, skrev han på Instagram och fortsatte med ”Leve mångfalden, leve republiken, leve Frankrike. Kampen fortsätter”.

Högerbacken Jule Koundé skriver att ”Lättnaden matchar de senaste veckornas oro, den är enorm. Grattis till alla fransmän som mobiliserat för att detta vackra land som är Frankrike inte ska bli styrt av extremhögern.”

Även mittfältaren Aurélien Tchouaméni to till X, då han beskrev resultatet som ”folkets vinst”, medan försvararen Ibrahima Konaté uttryckte sin glädje över att Nationell samlings förlust med emojis.

 

Les Bleus förbereder sig för ännu en vinst ikväll, då det franska landslaget tävlar mot Spanien om plats i söndagens EM-final.