Medina hoppar av Eurovision – i stöd för Palestina

Duon kom tvåa under svenska Melodifestivalen i vintras – nu ställer de in sin medverkan under Eurovision Song Contest i Malmö

Under Eurovision Song Contest tävlar vinnare av respektive länders deltävlingar mot varandra i ett livesänt program som detta år tar plats i Malmö. Sveriges representanter detta år är den norska duon Marcus & Martinius som vann Melodifestivalen med bidraget ”Unforgettable”, men de skulle inte varit ensamma om att uppträda under evenemanget.

Under uppbyggnaden till finalen den 11:e maj pågår nämligen ”Eurovision Week” där olika aktiviteter och liveframträdanden tar plats runt omkring i Malmö. I Eurovision Village finns en scen där flera artister skulle uppträda, bland dessa duon Medina som kom tvåa i vinterns Melodifestivalen. Nu rapporterar dock lokaltidningen Sydsvenskan att de ställer in sin medverkan för att visa sitt stöd för Palestina.

De ansluter till en rad av avhopp som har drabbat arrangörerna på grund av att Israel tillåts att tävla i Eurovision, ett kontroversiellt beslut som bland annat följts av en namninsamling från flera svenska artister.

Medina har i skrivande stund inte kommenterat avhoppet.