Kameraman stämmer Megan Thee Stallion för sexuella trakasserier

Emilio Garcia hävdar bland annat att han tvingades se på när rapparen hade sex i en bil – advokat svarar på anklagelserna

Den amerikanska rapparen Megan Thee Stallion har under de senaste åren uppmärksammats i rättsliga sammanhang för att ha skjutits i foten av rapkollegan Tory Lanez, som sedan 2023 sitter fängslad för brottet. Nu är det dock Megan som är på försvarssidan då en av hennes tidigare kameramän anmäler rapparen för en rad brott.

NBC News var först med att rapportera om att Emilio Garcia stämmer Megan Thee Stallion för sexuella trakasserier, en fientlig arbetsmiljö och för att han avskedats utan grund. Kameramannen jobbade för Megan mellan 2018-2023 och hävdar bland annat att han blivit utskälld och förnedrad flera gånger under anställningen. Han hävdar även att han vid ett tillfälle tvingades se på när rapparen hade sex med en annan kvinna i en bil under en resa till Ibiza 2022.

Enligt Garcia ska ha hotats efter incidenten och blivit tillsagd att ”aldrig prata om vad han såg”. Megan Thee Stallion har via sin advokat Alex Spiro nekat till anklagelserna och hävdat att det handlar om pengar.

”Det här är ett anställningsanspråk om pengar – utan att någon anmälan om sexuella trakasserier har lämnats in och med lögnaktiga anklagelser för att försöka skämma ut henne. Vi kommer att hantera detta i domstol”, säger Spiro i ett uttalande.

Varken Megan Thee Stallion eller hennes management på Roc Nation har uttalat sig om händelsen.