• Foto: Mercedes-Benz / Thibaut Grevet
  • Foto: Mercedes-Benz / Thibaut Grevet
  • Foto: Mercedes-Benz / Thibaut Grevet

Mercedes & Moncler: Årets mest oväntade samarbete?

Slår ihop puffer-jackan och G-Wagonen till något oundvikligt unikt, ”Project Mondo G” är ett konstverk på 2.5 ton

Ett italienskt vinterklädesmärke och en tysk biltillverkare. Ser man på det utan kontext känns det inte direkt som ett väntat eller rimligt par. Men när man förstår att det är Moncler och Mercedes som slagit sina världar ihop är förvåningen inte lika stor.

Med en interaktiv presentation på sin hemsida och en koncept-video på Youtube visar Mercedes och Moncler upp vad de själva kallar för en inbjudan till en annan dimension. En skulptur av vad som ser ut som en bokstavlig hybrid av en Mercedes G-Wagon och en Moncler-jacka syns i ett isigt, viktlöst landskap som innebos av astronaut-liknande människor. Däcken ser både metalliska och uppblåsbara ut och detsamma gäller taket, en homage till Monclers signatur: Puffer-jackan. En dragkedja löper även längs bilens tak och ner till bakluckan, där en dragflik med Monclers logga hänger.

Konstverket de visar upp är, åtminstone vad vi vet just nu, inte mer än ett konstverk. Det finns ingen information om bilen är körbar, om den kommer att produceras i någon form eller om några kläder kommer att tillhöra kollaborationen. Mercedes är inte främmande för modevärlden och har tidigare släppt kapselkollektioner med Palace och ASAP Rockys AWGE, men äventyren har varit sparsamma. Just nu får vi helt enkelt beundra upplevelsen av det utomjordiska samarbetet, och hålla tummarna för att mer är på gång.

Spana in presentationsvideon nedan för att kliva in i Mercedes x Monclers vision!