Foto: ESPN via Twitter / Skärmavbild

Messis debut i startelvan: Två mål & en tröstad Asadh

Argentinska legendaren inledde Miami-karriären med ett frisparksmål från bänken, från start dominerade han totalt

Lionel Messi krönte karriären med att äntligen vinna VM med sitt Argentina i vintras, vartefter han avslutade sin tid i den Europeiska toppfotbollen genom att flytta till David Beckhams amerikanska projekt Inter Miami.

Det är sommaruppehåll i ligan just nu, men däremot spelas Leagues Cup som är en turnering mellan lag i amerikanska MLS och mexikanska Liga MX. Där debuterade argentinaren härom veckan, när han hoppade in från bänken och avgjorde i 94:e minuten med en frispark i världsklass mot mexikanska Cruz Azul.

Under natten till onsdag den 26:e juli var det dock dags för debut i startelvan för lagets nya nummer 10, som gick ut på hemmaplanen DRV PNK Stadium med kaptensbindeln på armen och hand i hand med DJ Khaleds son Asadh. Bara 6 år gammal verkade dock intrycken på arenan bli för mycket för grabben, som namngett pappa Khaleds album Father of Asadh, då han inte kunde hålla tårarna tillbaka under inmarschen. Messi var dock snabb med att trösta och syntes även skriva autograf till Asadh efter matchen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

När matchen mot Atlanta United väl drog igång var det show direkt från Miamis nya stjärna, då det första målet kom redan efter åtta minuter genom att han satte dit sin egna retur från ett skott i stolpen (framspelad av gamla Barcelona-kamraten Sergio Busquets). Drygt tio minuter senare väggade Messi med den gamla AIK:aren Robert Taylor och satte dit 2-0, för att senare i matchen bjuda tillbaka med en assist till Taylors 4-0.

Nästa match för Inter Miami är hemma mot Charlotte FC under natten till måndag den 21:e augusti, vilket kan bli Messis MLS-debut. För att se matcherna i Sverige kan du prenumera på MLS egna app, mer information finns HÄR.