Foto: Stim

Här är Sveriges mest spelade låt

Slog bland andra Victor Leksell & Einár till förstaplatsen

Stim är en upphovsrättsorganisation som arbetar med musikers rätt till ersättning när deras musik spelas, så kallade "stimpengar". Varje år delar de ut priset ”Årets mest spelade låt”, som baseras på spelningar i radio och på digitala plattformar i Sverige. Nu har de avslöjat vinnaren för 2022 och det är, för det allra flesta, en ganska ovanlig kandidat.

”Babblarnas vaggvisa” släpptes 2017 och gick in på plats 450 på listan över mest spelade låtar, men har sedan klättrat på ett rekordartat sätt. Låten, som framförs av Sofia Alm, har idag nästan 200 miljoner spelningar på Spotify och är nu officiellt den mest spelade låten i Sverige 2022. Låten tillhör det språkpedagogiska materialet Babblarna som bland annat består av böcker, tv-serier och musik.

"Det är väldigt roligt att musik för barn kan bli så här populär - vi hade ingen tanke på att den skulle bli så stor när vi skrev den. Som småbarnsförälder själv så känns det fint att få kunna hjälpa till, att skapa en fin stund vid läggningen”, säger Johan Rask, som skrev låten tillsammans med Anneli Tisell & Hasse Sjölander, i ett pressmeddelande.

HELA LISTAN:

1. "Babblarnas vaggvisa" – Babblarna

2. 2X" – Miss Li

3. "Hold me closer" – Cornelia Jakobs

4. "Enemy" – Imagine Dragons feat. JID

5. "Run to the hills" – Klara Hammarström

6. "Where are you now" – Lost Frequencies & Calum Scott

7. "Kan inte gå" – Bolaget

8. "Din låt" – Viktor Leksell och Einár

9. "Words" – Zara Larsson

10. "Djurens vaggvisa" – Humlan Djojj