MET Gala 2024: Se kändisarna på röda mattan

Modegalan som pågått sedan 40-talet bjuder in några av världens största namn – se Cardi B, Lewis Hamilton, Tyla m.fl

Under natten till tisdagen den 7:e maj svensk tid pågick en av världens mest exklusiva galor i New York. MET Galan har sedan 1948 funnits till för att hylla modevärldens arv och framtid, med kändisar från toppen av sina respektive branscher på besök.

Temat för kvällen, ”The Garden of Time”, är inspirerat av J.G. Ballards novell med samma namn från 1962 samt den kommande utställningen ”Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” på Metropolitan Museum of Art, något som skulle kunna tolkas som en hänvisning till klädesplagg och designers som länge legat sovande.

Bland de många världsnamnen på den stjärnspäckade gästlistan tolkades dock detta väldigt olika, då vissa såg på den modemässiga aspekten och plockade fram gamla looks (Childish Gambino, Jack Harlow) medans andra fokuserade på det sagolika i ”The Garden of Time” som porträtterats i sagor genom karaktärer som Törnrosa (Nicki Minaj, Tyla).

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

Vi har samlat några av looksen från röda mattan, vilket inkluderar kändisar som Doja Cat, Usher, Cardi B, Lewis Hamilton och många fler. Spana in dem på Instagram ovan!

Har du någonsin funderat på hur dyrt det faktiskt är att gå på MET Galan? Spana in vår artikel nedan och ta reda på det:

Så mycket kostar det att gå på MET Galan