Virtuella assistenten Meta AI kommer till Facebook, Instagram & WhatsApp

Mark Zuckerbergs moderbolag tar hjälp av college-basketstjärnan Jared McCain för att visa de nya funktionerna – så funkar det

I takt med att Artificiell Intelligens (AI) blir allt mer integrerat i samhället har efterfrågan på vardagsverktyg blivit allt fler från användare av stora tech-produkter. Nu har Mark Zuckerbergs Meta, moderbolaget till appar som Facebook, Messenger, Instagram & WhatsApp, tagit sin egen AI-utveckling till nästa steg med tjänsten Meta AI.

De lanserar nu en virtuell assistent (baserad på AI-motorn Llama 3) som kommer till samtliga appar kopplade till Meta, som ska väva samma användarupplevelsen med dagliga behov. Detta kan innebära att be Meta AI om hjälp med att organisera ens dagliga schema, något den kan basera på dina tidigare aktiviter, vad du säger eller skriver till den eller vad den själv tror passar baserat på din plats.

För att illustrera hur Meta AI kan fungera i vardagen har de rekryterat Jared McCain, en av basketvärldens hetaste talanger som spelar för collegelaget Duke. I ett längre klipp som publicerats på Instagram ser vi hur han ber Meta att hjälpa honom genom dagen, bland annat genom att ta fram recept för smoothies (utan blåbär).

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Meta (@meta)

I videon visar McCain att Meta AI går att nå via samtliga appar, så länge du har ett kopplat Meta-konto kan du nå din assistent från mobilen, datorn eller till och med dina solglasögon. Meta har nämligen ingått ett samarbete med Ray-Ban för att skapa solglasögon som är integrerade med Meta AI, vilket gör att du inte ens behöver ta fram din skärm för att be Meta anteckna något åt dig eller svara på en fråga.

Med Meta Ai integrerat i chattar, flöden och sökningar får du även snabbare tillgång till information då du kan få svar direkt i flödet. Bildgeneratorn är nu också snabbare så att du kan ta fram bilder medan du skriver, utan någon längre väntetid.

Hittills har Meta AI endast lanserats i en engelskspråkig version i USA och ett flertal andra länder inklusive Kanada & Jamaica. Det är oklart när Meta AI kommer till Sverige, men Meta har meddelat att uppdateringar om tjänsten kommer att dyka upp löpande under året.