Metro Boomin släpper efterlängtade albumet ’HEROES & VILLAINS’

Återförenas med Travis Scott, Future, Young Thug, med flera

Få framgångssagor är jämförbara med Metro Boomin’s. Atlanta-producentens talang för trapbeats gjorde honom till en av de artister som definierade 2010-talet. Artisten har spelat sina kort rätt, och i takt med att utbudet för Metro’s beats ökat har de blivit allt mer exklusiva. Nu är Metro Boomin en av de få producenter som kan sälja ett album på faktumet att det är han som producerat det. Detta bevisade producenten år 2018 när han släppte debutalbumet NOT ALL HEROES WEAR CAPES. Albumet tog hem första plats på Billboard's albumlista och gav upphov till hits som ''Space Cadet'' och ''10 Freaky Girls''. Nu är han tillbaka med albumet HEROES & VILLAINS.

När Metro Boomin nu samlar sina rap-Avengers för andra gången är det tydligt att han fulländat sin förmåga att bygga rätt atmosfär för varje artist. Därför är det inte konstigt att flera låtar på projektet är delade i två, av ett beat switch. Detta är fallet på ''Superhero (Heroes & Villains)'', produentens första låt med Future på fem år. Spåret påminner om tidigare samarbeten, som ''Thought It Was a Drought''. Beatet övergår sedan till produktion mer lämpat för Chris Brown's R'n'B-sound. Med det sagt offrar Metro aldrig sin egna stil för någon annans. Den bitvis grandiosa, bitvis hotfullt kalla, produktionen på albumet går inte att missta för någon annans.

Han har även tagit tid att skapa en ordentlig albumupplevelse, vilket gör Heroes & Villains till mer än en samling Metro Boomin-producerade låtar. Detta förstärks av filmiskt berättande från Morgan Freeman och A$AP Rocky och smidiga låtövergångar. Exempelvis följer ''Umbrella'', med 21 Savage och Young Nudy, logiskt Travis Scott's ''Raindrops (insane)''. Utöver dessa namn har stjärnproducenten rekryterat Young Thug, som bidrar till ''Metro Spider'' och ''Trance''. Även The Weeknd assisterar på den melodramatiska poprap crossovern ''Creepin'' med 21 Savage, en av albumets höjdpunkter.

Mot projektets slut låter Metro den nyligen avlidne kamraten och Migoslegenden Takeoff skina med en vers där rapparen lekfullt radar upp nästa hela alfabetet i ordning, som en gömd detalj för uppmärksamma lyssnare. På bonusspåret ''All The Money'' hanterar Gunna verserna. Rapparen sitter, som Young Thug, för tillfället häktad i och med det omfattande YSL-fallet.

Albumet följer företrädarens superhjältetema, vilket tydliggjordes i den kortfilm som artisten släppte tidigare i veckan. I denna trailer spelar Metro Boomin själv en Batman-liknande karaktär som måste bli övertalad av Morgan Freeman att stoppa en eldsprutande superskurk, spelad av ingen mindre än Lakeith Stanfield.

Metro har bekräftat att NOT ALL HEROES WEAR CAPES och HEROES & VILLAINS är de två första kapitlen i en trilogi med samma tema. Förhoppningsvis är väntetiden inför finalen kortare än de fyra långa år som gick mellan de tidigare albumen.

Lyssna på Heroes & Villains av Metro Boomin nedan och se om albumet lever upp till hypen!