MHD gripen – kopplas till ett gängmord i Paris

Franska rapparen greps inför sin spelning i Amsterdam för att höras om involveringen kring mordet på en 23-åring förra året.

Den franska rapparen MHD släppte förra året sitt album 19 som gästades av b.la. Wizkid, Diplo och Stefflon Don. Han spelade även på Nobelberget i Stockholm som fylldes i den franska stjärnans ära. Förutom det har han spelat på Coachella och jobbat med b.la. Puma och adidas. Nu har uppgifter om att den franska rapparen blivit gripen misstänkt för inblandning av mordet på en 23-årig man i Paris i somras.

MHD eller Mohammed Sylla som han egentligen heter, skulle spela i Amsterdam idag men arrangörerna fick ställa in spelningen p.g.a. "oförutsedda omständigheter". Det tragiska mordet filmades på mobil och var enligt fransk media en del av ett "gängkrig".

Ännu är det oklart om eller hur rapparen har någon koppling till mordet. Men enligt olika nyhetskällor ska hans bil varit i närheten av mordplatsen.

Den 24 januari är det tänkt att MHD spelar på Fryshuset i Stockholm, hur det blir med det återstår att se. Det finns inget uttalande från rapparen eller hans team. Men håll utkik på Dopest.se och Instagram för senaste nytt.