Franska rapparen MHD dömd för mord

En av pionjärerna inom genren ”Afro-Trap” har fått ett långvarigt fängelsestraff för ett brutalt gängmord

29-årige Mohamed Sylla, mer känd som MHD, är en fransk rappare som varit på toppen av landets musikbransch under en längre tid. Han är känd för att vara en pionjär inom den franska afrotrap-genren, med en unik ljudpalett som kombinerar råa texter om uppväxten i Paris förorter med afrikanska rytmer. Hans självbetitlade debutalbum MHD släpptes 2016 och blev omedelbart en succé, med hits som "Afro Trap Part. 3 (Champions League)", en del av en serie vars sjunde del är hans populäraste spår någonsin.

Genom åren har han även samarbetat med flera världsartister, inklusive Wizkid och Stromae, samt gjort sig känd för sina energiska liveframträdanden. Trots framgångarna har han dock haft en fot kvar i Paris undre värld och kopplats till ett av stadens många gäng. 2019 kördes en 23-årig man vid namn Loic K omkull av en svart Mercedes, för att sedan sparkas och knivhuggas ihjäl av en stor grupp män som jagade honom. MHD anklagades för att ha suttit bakom ratten vid mordet, vilket han dömts till 12 års fängelse för.

Rapparen har hela tiden nekat till anklagelserna, men videos från platsen och flera vittnen har pekat ut honom som föraren av bilen, som även kunde identifieras på sina nummerplåtar. Det är ännu inte känt om MHD planerar att överklaga domen, så håll utkik på dopest.se för uppdateringar kring situationen.