Mike Tyson vs Evander Holyfield III har bekräftats

Då är Tyson och Holyfield tillbaka i ringen

Den 9:e november 1996 besegrade Evander “The Real Deal” Holyfield den dåvarande tungviktsmästaren ”Iron ”Mike Tyson via TKO. Det blev Tysons andra karriärförlust någonsin. Drygt ett halvår därefter var re-matchen igång, vars efterverkan gjort den till en av boxnings mest ökända fights någonsin. I den tredje ronden lyckades de två männen hamna i en clinch som slutade med mer än bara slag. Tyson tog sig in bredvid Holyfields högra öra och bet av en 2,5 centimeters bit brosk. Trots händelsen bestämde domaren att fighten skulle fortsätta. Då bet Tyson motståndarens vänstra öra, och “The Bite Fight” slutade med en vinst för Evander via diskvalifikation. Över 20 år senare, är de två atleterna tillbaka för en tredje.

I en intervju med livsstilsmagasinet Haute Living bekräftade Iron Mike att fighten var bestämd. Han var dessutom självsäker i att det inte skulle bli en till förlust för stjärnan som idag står 0-2 mot motståndaren. Bekräftelsen följer en hel del spekulationer och ekonomiska krav som innan dess inte hade uppnåtts. Holyfield har även lagt upp en kort video som visade hur han var tillbaka i gymmet med handskarna på, redo för att kriga. “Getting back in my rhythm just waiting on my dance partner now @miketyson to show up. Where you at?”, skrev han på Instagram i början av mars.

Med boxning riktad mot underhållning på uppgång är det kanske inte lika absurt att Tyson och Holyfield, 54 respektive 58 år gamla, är tillbaka i ringen. Hur det hela kommer att se ut kvarstår att se den 29:e maj.

Följ Dopest för mer info om sport och nöje.