Modeller på Milano Fashion Week får sopor kastat på sig

Svenska designern Beate Karlsson och hennes AVAVAV gjorde en scen under modeveckan – kastades ägg, bananer & tomater

Sedan starten 2019 har AVAVAV inte bara uppmärksammats för sin nedbrutna estetik i kläderna utan även deras kaotiska runway-shower. Från att skicka ut modeller med kläder som faller av i farten till att bokstavligt skriva ut att de ”inte har tid med design”, den svenska designern Beate Karlssons märke gör alltid det oväntade.

Under deras senaste catwalk under Milano Fashion Week tog de den uttrycksfulla scenografin ett steg längre och involverade publiken, då de gavs och uppmanades att kasta sopor på modellerna. Under showen flög ägg, krossade tomater, bananskal och annat skräp in på runwayen och på modellerna, som i slutändan var täckta av fläckar.

Karlsson själv deltog också i kaoset när hon gick ut för att tacka publiken, då en man klev in och smällde en tårta i ansiktet på designern. Hon mötte kritik på sociala medier efter showen, då flera användare ifrågasatte modellernas vilja att delta. DAZED har dock bekräftat med Karlsson att modellen var informerade om konceptet med showen och frivilligt deltog.

Mer information om den faktiska kollektionen lär komma fram under våren, så länge kan du kolla in plagg från den tidigare kollektionen ”Filthy Rich” på AVAVAV:s hemsida.