PAUL SANCYA/ASSOCIATED PRESS

Milwaukee Bucks tar hem NBA-mästerskapet – första gången på 50 år

Stjärnan Giannis Antetokounmpo droppar 50 poäng

Den legendariska finalen mellan Milwaukee Bucks och Phoenix Suns togs i söndags till Game 6. Med 3-2 på poängbrädan var det vinna eller försvinna för Suns. Inatt spelades vad som slutligen blev slutspelets sista match, när Bucks tog hem det hela efter en nervkittlande start.

Phoenix hade en tuff start när de inte lyckades komma ikapp motståndarna. Det var inte förrän andra kvarten som bollen verkligen började rulla för Suns som därefter tog ledningen. Den tredje och fjärde kvarten blev till ett riktigt drama när båda lagen jämnades ut gång på gång. Vid slutet på den fjärde verkade dock de oerhört heta Bucks segla förbi med poängen. Finalen slutade på 105-98 för de segrande Bucks.

Säsongen, lagets, och kvällens stjärna var givetvis den grekiska talangen Giannis Antetokounmpo, som avslutade matchen med hela 50 poäng - en prestation som endast sex andra spelare lyckats uppnå i en NBA-final. Han var dessutom mycket aktiv i försvaret, när han samlade på sig hela 14 rebounds och fem explosiva blockeringar. Efter års utveckling i laget cementerar "The Greek Freak" idag sitt legat bland legenderna, med sin allra första trofé.

För de som är ivriga och hungriga för mer NBA kan man förvänta sig att få 2021-2022's schema någon gång i slutet av juli. För mer basket i överlag får man inte heller missa de olympiska spelen i Tokyo, som inleds på fredag, den 23e juli.

Följ Dopest för mer info om NBA och annat sport-relaterat...