• Foto: Pressbild

Minst en död i karusellolycka på Gröna Lund

Efter att berg- och dalbanan ”Jetline” hoppat ur sin räls ramlade flera människor ur sina vagnar, 9 ytterligare personer skadade

Det var under söndagseftermiddagen som något ska ha gått fel i berg- och dalbanan "Jetline" på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm. Enligt Gröna Lunds informationschef Annika Troselius ska ett tekniskt problem ha orsakat att ett av tågen ramlat av rälsen, en händelse som ledde till att personer ramlade ur vagnen och föll tiotals meter mot marken.

"Vi vet inte hur det har kunnat inträffa. Som det ser ut nu verkar det som att tåget på berg- och dalbanan delvis har lossnat från rälsen så att flera personer har ramlat ur vagnen", sa hon till Aftonbladet.

Nu är det alltså bekräftat att en person har avlidit till följd av skadorna från att ha ramlat ur vagnen. Ytterligare personer har förts till sjukhus och det är totalt 9 skadade, men ingen mer information har ännu kommit ut. Aftonbladet pratade även med vittnen på plats, som såg hur tåget förföll framför dem.

"Plötsligt började hjulen lossna. Sedan voltade en person ut, och sedan en till", säger Yasin Chaudry, 16, som bevittnade olyckan

Vad som orsakat olyckan står ännu under utredning och polisen har kopplats in, men enligt vittnesuppgifter ska vagnen ha hängt ut från sitt spår medans hjul och annat bråte fallit till marken. Flera människor ska ha även ha suttit fast i karusellen långt efter incidenten, i väntan på att bli nedhämtade av brandkår.

Gröna Lund har genom ett pressmeddelande berättat en presskonferens kommer att hållas klockan 17.00 för att besvara frågor från media, håll koll på dopest.se för mer informationer därefter.