Sensommaren 2019 gjorde up-and-coming artisten Modo Banja succé med den varma och medryckande singeln "När Glasen Toppas", den ultimata för- eller efterfestlåten. Det var tveklöst ett spår som snurrade på repeat på Dopest-redaktionen. Sedan dess har han återvänt med populära spår som "MAN" med storebrorsan Madi Banja. Efter att ha introducerat sig som ett lovande tillskott på den svenska scenen är det med spänning som vi sett fram emot en fullängdare från det unga stjärnskottet Modo.

Idag släpper Modo Banja debut-EP:n Havets Tryck - och han håller det inom familjen när plattan blir den första som ges ut under den familjeägda etiketten Banja Music. Skivan har en tydlig röd tråd från början till start - med en varm och svävande ljudbild. Vi får ta del av dansanta och medryckande takter - som sätter tonen för sommaren 2021. It's a Banja summer!

"Det känns bra att släppa vårt första projekt tillsammans med min familj. Folk har verkligen väntat efter att jag ska släppa ny musik och nu är jag redo. Vi började jobba med musiken sen september förra året så vi har lagt ner god tid och mycket själ i det här" säger Modo Banja.

EP:n består av totalt sex tracks och inleds med titelspåret "Havets Tryck". Modo berättar om introspåret: "Låten ger en motivational vibe - hur alla än försöker dra mig tillbaka så försöker jag stå stabil på båda fötter på marken och ta mig framåt". För den starka produktionen på projektet står Amr Badr, Baaba Bayo, Razsky, Uche och Charlie Bernardo.

Att Modo Banja är ett lovande framtidshopp råder det ingen tvekan om. Hans röst är unik, och soundet lika så. Det är svårt att jämföra med något på den svenska scenen just nu - och han fyller därför ett ekande tomrum. Dessutom kompromissar han inte med sitt sound, utan bibehåller den musikaliska kontinuitet som gör hans musik så distinktiv för just honom. Vi ser fram emot att se Modo fortsätta växa och utvecklas. Vi tror att det här bara är början på något stort!

Lyssna på Havets Tryck nedan!