Ingen kan ha missat Mona Masrours framfart på den svenska R&B- och soulscenen. Förra månaden tog hon sig an hiphopscenen när hon gästade Yasins album More to Life på låten “Edu”. Nu är hon tillbaka med en ny singel och har med sig rapparen L1NA

Artisten Sabina Ddumba har sagt: ”Jag grät första gången jag hörde Mona. Hennes röst är en gåva till oss alla”. Även om vi får höra Mona experimentera med ett annorlunda sound på låten “Easy”, stämmer det fortfarande. 

Genomgående under låten får vi höra Monas mjuka R&B-röst och L1NA med sina träffsäkra bars, berätta för oss om problematiska beteenden hos killar ur två kvinnors perspektiv. Mona säger själv såhär om låten: 

”’Easy’ försöker på ett roligt sätt och från tjejers perspektiv berätta om stereotypa killbeteenden: hur vi märker av dem och hur vi hanterar dem. Det känns kul när jag lyssnar. Annars blir det ofta ledsna kärlekslåtar, här vänder vi lite på det.”

Låten värmer upp inför Mona Masrours debutalbum Scener, som är producerat av Nisj. Förutom L1NA rymmer det inhopp av bland andra Guleed och Mazzo. Om samarbetet med Mona Masrour säger Nisj: ”För mig är det här ett drömprojekt. Varje gång en låt blir klar känner jag ren och skär tacksamhet. Mona är en fullkomligt unik röst.”

Lyssna på "Easy" med Mona och L1na nedan!

Text: Haris Pozega