Moncho & Mivas går samman på "Back On Track"

Från det kommande albumet

Den Uppsalabaserade artisten Moncho avslöjade under den föregående veckan att ett nytt album är på väg och ska släppas senare i vår. Moncho, som både är soloartist och aktiv medlem i reggaebandet LöstFolk, beskrev projektet som: ”svensk reggae som ni aldrig hört det förut”. I dag släpper han också den första singeln från det kommande albumet. “Back On Track”, är producerad av Partillo och gästas av ingen mindre än rapparen MIVAS:

Back On Track skrev jag efter att ha sett mina musikerkollegor försöka ta sig fram i branschen under de senaste två åren av restriktioner och lockdowns. Jag ser mig omkring och i stort sett varje kollega mår dåligt på ett eller annat sätt. Ångest, mental ohälsa och oro inför framtiden”, beskriver Moncho temat i den nya låten.

Nu när restriktionerna är borta och det riktiga livet förhoppningsvis är tillbaka, passar “Back On Track” onekligen ganska bra i tiden. Moncho sjunger med både energi och hopp om välmående och att bounce back tillbaka in i rätt spår: “Glöm allt som varit, Fuck va de sa nu, Såren har läkt för nu är vi Back On Track”. 

“Det är inte bara folk i musikbranschen som mått dåligt utan hela samhället överlag, så jag hoppas lyssnaren ska höra den och få energi och hopp tillbaka”. 

Moncho berättar vidare att det kommande albumet är ett samarbete med skivbolaget Rudeboy Records (General Knas, Syster Sol, Kenta Kofot). Till sin hjälp har de med omsorg valt ut några av Sveriges bästa producenter och gäster efter både vibe och budskap. Under våren kommer ett antal singlar att släppas innan skivan kommer ut i sin helhet strax innan sommaren. Moncho kommer därefter att bege sig ut och spela upp låtarna live i sommar och höst. 

Lyssna på Moncho ft. Mivas “Back on Track” via Spotify här nedan!