Moné gästas av Hus från 9liv på "Burna"

Malmörapparna slår sig ihop för första gången, även om de känt varandra länge – "Enkelt för oss att klicka och jobba ihop"

Moné har på kort tid börjat bygga en fanbase för sina melodiska flows, vilket startade med solo-debuten ”Jappare” under 2023. Malmörapparen linkar nu upp med en stadskollega i form av Hus, en del av gruppen 9liv, som idag debuterar som soloartist i samarbetet ”Burna” med Moné.

Hus har tillsammans med Freez, som utgör den andra delen av 9liv, gjort stora framsteg under de senaste åren med låtar som “Dö ung”, “Trap” och “Codeine Dreaming”. Nu bjuder han och Moné på sina respektive känslor för melodi över en text som reflekterar över upplevelser av att ha sett råare livsstilar, beskrivet från båda artisternas perspektiv.

”Jag och Hus har känt varandra sedan innan musiken och det är enkelt för oss att klicka och jobba ihop samtidigt som vi inspirerar varandra med våra stilar av musik”, säger Moné.

Produktionen är lika intensiv, med en kombination av akustiska och elektroniska element som skapar en atmosfär matchande lyriken. Artisterna har samarbetat med producenten Mario (MarioDriBeats) som också är från Malmö. Han ligger bakom alla Monés tidigare låtar och har även jobbat nära med Hus genom åren.

Lyssna på ”Burna” och mer ny musik i DOPEST Playlist!