Mopiano lämnar det förflutna bakom sig på 'Lesson Learned'

Artistens andra album släpps via engelska skivbolaget AWAL som bl.a jobbat med Little Simz & Lil Peep – lyssna här

Artisten Mopiano växte upp i södra Stockholm med rötter i Gambia. Under uppväxten har han samlat på sig en stor repertoar med influenser från olika aspekter av hans liv, vilket visar sig i det unikt sound han filat fram genom åren. Hans beundran av rappare som Childish Gambino och kompositören Ludwig Göransson har inspirerat till att blanda genrer som pop, rock, indie, hiphop, RnB & mycket mer, något som koncentreras i hans andra album Lesson Learned.

Albumets tema är att lämna det förflutna bakom sig, det gestaltar tillväxt genom misstag och lyfter fram skönheten i att lära sig av förlust. Vi har tidigare fått höra singlarna ”Wow”, ”Birthday”, ”Cold” & ”Love Is A Trap” inför albumet som alla testat olika sidor av hans artisteri.

En standout från albumets nya spår är låten Heartbreaker som skapats med den hyllade svenska artisten och låtskrivaren Erik Hassle (som bland annat samarbetat med Rihanna, Shakira och Stromae). Deras röster smälter samman då de båda har en känslosam och ljusare ton, samtidigt som de svävar över en unik produktion som mixar skandinaviska och gambiska influenser för att skapa en unik ljudupplevelse.

”Läxan i ”Heartbreaker” är att inget är riktigt lovat. Känslan av att bli avvisad och sedan bortkopplad från den starka kärleken man en gång haft är nästintill lika förlamande”, säger Mopiano.

Lyssna på Lesson Learned på Spotify!