Movits! släpper albumet ”V:I”

Från kommande dubbelalbumet ”V” som släpps i två delar.

Den eklektiska hiphopgruppen från Norrbotten är albumaktuella. Efter två år av konstant turnerande släppte de i våras låtarna ”Gumbo” och ”Ohio” som följdes upp med den tredje singeln ”Hett Kol” i september. Idag släpper man den första skivan V:I från dubbelalbumet V.
Movits! har uppmärksammats för sina samhällskommenterande texter, som alltid känns nära och noga avvägda. Nu är de tillbaka i modern tappning men med samma säregna sound och som alltid mot en fond av blåsinstrument och tunga beats. Albumet består av totalt sju spår.
”Att släppa dubbelalbum är det mest moderna man kan göra i dagens EP-samhälle. Vi hamnade i ett kreativt flow som vi inte kunde ta oss ur helt enkelt. ”V” är ett maximalistiskt serveess med ett klassiskt Movits!-sound i ny kostym - tänk en hord av elefanter på karneval i Mississippi!”
Över hundra miljoner streams och ett decennium av turnerande världen över vittnar om bandets globala framgångar. Movits! har länge utmärkt sig för att vara en av Sveriges starkaste liveakter och har turnerat non-stop de senaste tio åren. I år valde de att ta en paus för att fokusera på fyra exklusiva Sverigespelningar i slutet av året och början på nästa.
1 dec - Göteborg, Lisebergshallen
15 dec - Stockholm, Münchenbryggeriet
22 dec - Luleå, Kulturens Hus
19 jan (2019) - Malmö, Malmö Live