Foto: Pressbild

MrBeast stäms på 100 miljoner dollar

Världens största Youtuber stäms på miljonbelopp

25-årige Jimmy Donaldson, mer känd som MrBeast, är den individ med flest prenumeranter på Youtube i hela världen. Han har gjort sig känd för sina påkostade videos som ofta innehåller överdrivna koncept, bland annat ett verkligt "Squid Game" (utan döden det vill säga).

Bland hans mindre lyckade projekt är dock den så kallade "spökrestaurangen" Mr.Beast Burger, som med hjälp av företaget Virtual Dining Concepts såg till att produkterna kunde säljas världen över genom att låta andra restauranger göra produkterna i sina egna kök. Förra veckan rapporterades det att MrBeast och hans team stämde VDC för bristen på kvalitet i maten, samt att de aktivt ignorerat problem för att främja sin egen ekonomiska tillväxt.

Nu rapporterar Variety att Virtual Dining Concepts stämmer YouTubern och hans företag Beast Investments för att inte ha uppfyllt sitt kontrakt, samt för avsiktlig obehörig inblandning. Skadeståndet de kräver påstås överstiga 100 miljoner dollar.

"Det här fallet handlar om en kändis på sociala medier som tror att hans berömmelse innebär att hans ord inte spelar någon roll, att fakta inte spelar någon roll och att han kan ångra sig och bryta mot sina avtalsförpliktelser utan konsekvenser. Han har fel", skriver åklagarna i stämningsansökan.

Stämningsansökan innehåller även diverse tweets från MrBeast, där han bemöter kritik mot konceptet och indirekt hänger ut VDC som ansvariga. De hävdar att hans uttalanden (och stämningsansökan) skadat varumärket "MrBeast Burger" och därmed även Virtual Dining Concepts. Ingen från MrBeasts team har svarat på de nya anklagelserna hittills.