MR PORTER x ARKET släpper jordnära kollektion

Tillsammans med brittiska samhällsprojektet Planet Good Earth vill de inspirera familjer att omfamna hållbarhet med aktiva och kulörta kläder

När våren börjar krypa sig fram från snöslasket passar svenska ARKET och brittiska MR PORTER på att presentera sin första kapselkollektion tillsammans. Den nya kollektionen utgår för herr och barn men funkar även för unisex, den består av ett utbud av vardagskläder och accessoarer: Från rockar, anoracker, tröjor och byxor till väskor och kepsar.

Den genomgående temat för plaggen är funktionalitet. Idéen om att skapa kläder för både barn och vuxna föddes ur delade visioner om en modern, vågad och färgstark design som omfamnar naturen. Kulörerna går mellan allt från grön, orange och gul till mer blekta toner av blått och beige.

Den jordnära känslan är medveten i viljan att föra samman familjer och natur. En del av kollektionen är därmed skapad i samarbete med London-baserade Planet Good Earth, ett samhällsprojekt som för samman familjer genom trädgårdsarbete, som ska inspirera deltagarna att vara en del av den globala hållbarhetsrörelsen. Samarbetet syns genom olika “Planet Good Earth” logotyper på utvalda plagg, men den aktiva och naturliga filosofin genomsyrar hela kollektionen.

Kollektionen finns tillgänglig nu hos ARKET respektive MR.PORTERS hemsidor, i utvalda butiker och hos utvalda återförsäljare!