MrBeast är störst på Youtube: "Efter 6 år har vi hämnats Pewdiepie"

Den ökända Youtubern, streamern & affärsmannen har nu flest prenumeranter i världen – se hela topplistan här

Jimmy ”MrBeast” Donaldson har under sin relativt korta karriär på Youtube hunnit expandera sina idéer till tv-serier med miljonpriser och även en egen hamburgarkedja. Hans huvudsakliga fokus har dock alltid legat på Youtube-kanalen där allt började, som idag innehåller allt från galna utmaningar till välgörenhetsprojekt.

Nu har den 26-årige MrBeast blivit historisk, då han med 269 miljoner prenumeranter/subscribers blivit den största Youtubern på hela plattformen. Han går därmed om indiska T-Series, ett skivbolag och produktionsbolag som tog titeln från svenske Pewdiepie under 2019.

MrBeast firade att han för första gången tagit förstaplatsen genom att hylla Pewdiepie, som han enligt sig själv nu har ”hämnats” för då T-Series var de som tog hans plats på Youtube-tronen. MrBeast skriver dock att det är 6 år sedan, men i själva verket är det lite mer än fem år sedan T-Series tog förstaplatsen.

MrBeast är ett stort fan av Pewdiepie och stöttade honom i kampen mot T-Series under 2019, bland annat genom att köpa reklamskyltar och annan marknadsföring i sin hemstad i stöd för svensken. I skrivande stund har varken Pewdiepie eller T-Series kommenterat MrBeasts milstolpe.

Här är de 10 kanalerna med flest prenumeranter på Youtube (3:e juni 2024)

#1 MrBeast – 269 miljoner
#2 T-Series – 266 miljoner
#3 Cocomelon – 176 miljoner
#4 Sony Entertainment Television India – 173 miljoner
#5 Kids Diana Show – 122 miljoner
#6 Vlad and Niki – 118 miljoner
#7 Like Nastya – 116 miljoner
#8 PewDiePie – 111 miljoner
#9 Zee Music Company – 107 miljoner
#10 WWE – 102 miljoner