Mukki EP-debuterar med '4 The City'

Malmörapparen har haft ett aktivt 2024 med flera singlar och gästverser – nu kommer hans första projekt sedan deubten 2020

Malmö har länge varit en stad med gatukultur i fokus. Från skateboard och graffiti till mode och hiphop, genom åren har unika uttryck kommit från staden genom många olika kreativa hjärnor.

Malmörappare från den ”äldre skolan” inkluderar Jaqe, Lazee och Advance Patrol, men under de senaste åren har flera nya vågor av unga artister svept in över kuststaden. Ozzy, Guleed och Valon gjorde stora avtryck under 10-talet och har fortsatt hålla igång sina karriärer, både med egna släpp såväl som nationella och internationella samarbeten.

Under 20-talet har ytterligare en omgång med nya rappare börjat växa fram, vilket inkluderar namn som Nuqi, 9liv och dagens huvudperson: Mukki. Sedan 2020 har den anonyme rapparen blandat hårda berättelser om gatulivet med lättsamma melodier och en känsla för texter. Idag släpper han sin första EP 4 The City, som gästas av såväl rutinerade Guleed som nykomlingen LB.

Efter introlåten, den tidigare släppta ”STADEN”, kommer ”4 EVER” gästad av LB. Här hålls ett högt tempo med snabba kickar kombinerat med en mer upplyftande ton. På efterföljande ”Wass Gang”, en referens till den kanadensiske rapparen Pressa och hans klick, kombinerar Mukki och Guleed på ett studsigt beat som för tankarna till det franska sound som tagit över somrarna under senare år.

Det efterföljande spåret ”Välkommen hit (outro)” har ett mer elektroniskt sound som blandar klubbens takter med melodiska pianoslingar, allt medans Mukki levererar ofiltrerade rader om livet på andra sidan av lagen.

”There’s no such thing as a half way crook / Antingen gata hela livet eller go and read a book”

Lyssna på 4 The City på Spotify!