Musikvideon till Promoes ”Tiden (Collén Remix)” skildrar ett inre fängelse

Se videon här

I fredags släppte Promoe den Mwuana-gästade "Tiden (Collén Remix)". Låten beskrevs av artisten som: "Ett brev adresserat till en barndomsvän i fängelset". Nu släpper Promoe musikvideon till låten, producerad och regisserad av Emelie Carlsson. För konst och kreativ input står Mange Hellberg, och för foto och stop motion-redigering Simon Johansson. I videon syns Promoe skriva ett brev, syftet är att porträttera ett inre fängelse, snarare än ett fysiskt.

 

 

Regissören Emelie berättar: "När jag hörde låten för första gången, så bestämde jag mig direkt för att jag inte nödvändigtvis ville porträttera det fysiska fängelset, utan snarare det inre fängelset, dess mörker, och viljan att bryta sig loss. Och om det är något som verkligen kan visa och uttrycka det så är det konst, och då finns det ingen som gör det bättre än Mange Hellberg, vars prägel jag ville ha genom hela videon i form av text och bild. Jag vill alltid hitta det goda i det onda, och det onda i det goda, dess kontraster och gemenskaper, så därför ville jag även blanda in element i videon som typsikt sett representerar frihet och glädje, och som här blev satta i ett märkligt sammanhang och fick bli hoppet i mörkret.

 

Se videon till "Tiden (Collén Remix)" ovan.