Musti är tillbaka med albumet ”Ugbad”

Första musiksläppet på över ett år

Det har gått drygt ett år sedan Norska rapparen Musti släppte musik, den gången släppte hon EP:n mimi. Nu är hon äntligen tillbaka med albumet Ugbad.

Ugbad handlar om Mustis senaste år och vad som varit hennes sinnestillstånd. Hon har förändrats som artist, textförfattare och person och med albumet går hon in på ännu mer detaljer och berättar historier som hon aldrig berättat förut.

"Som artist skriver jag om allt som händer runt omkring mig, men den här gången går jag faktiskt mer in i mig själv. Debutalbumet handlade trots allt om Qoyskayga (min familj), men den här gången handlar det om Ugbad, inte ens Musti. Vem jag är när jag inte är Musti"

Musti säger att hon inte kommer få slut på berättelser och lyfter fram hur hon alltid undervärderats. Om lärare som ville att hon skulle gå "Hälsa och utveckling"-programmet på gymnasiet för att det är lättare för "sånna som hon", och om de gånger hon fick göra provet på rektorns kontor för att hon var "rastlös". Låten "Ugbad Fyfaen" är en diss till dem som alltid har underskattat henne.

"Det är de orden jag har hört mest sedan jag började med musiken. Varje gång någon har sett eller hört något från mig har jag hört ett "Ugbad fyfan så fint", eller från lärare och gamla vänner som inte haft någon tro på mig, får jag ett "Ugbad Fyfan, vi är så stolta"

Norska Musti är oerhört talangfull och visar att hon inte legat på latsidan under året hon inte släppt musik, utan man hör tydligt att hon utvecklat sitt musikskapande och tagit det till nästa nivå. Vi hittar även ett svenskt bidrag i albumet där Amr Badr producerat spår 2 - "Frankenstein".

Lyssna på Mustis nya album Ugbad nedan.